Tarieven 2024

 Paarden
* Een losse behandeling kost 90 euro.
   De behandeling is op locatie
* Een los voedingsconsult kost 65 euro.     Een vervolgconsult 40 euro.
    (Deze bedragen zijn inclusief BTW)

Honden
* Een behandeling kost 55 euro. Mijn praktijkruimte is in Nijland. Op locatie komen er reiskosten bij.

Bloedzuigertherapie
Een hirudo behandeling kost 115 (ongeveer 2 uur) euro. Naast de behandelingskosten worden het aantal gebruikte bloedzuigers in rekening gebracht. 

Reiskosten behandeling paard:

Binnen 10km (vanaf 8771KB) zijn er geen reiskosten.

Buiten deze 10 km worden er wel reiskosten in rekening gebracht.

Bij meerdere dieren op 1 locatie kunnen de eventuele reiskosten gedeeld worden. 


 

Veel gestelde vragen

 Paarden
* Wanneer mag ik weer rijden
Dat is per paard en per behandeling verschillend. Maar meestal is een aantal dagen gedoseerd onbelast bewegen het advies. en. Wanneer het paard dan weer fit lijkt en geen duidelijke spierpijn heeft kan het rijden weer rustig opgebouwd worden. 

* Hoe vaak heeft mijn paard een behandeling nodig? 

In principe is na de behandeling het hele lichaam weer mobiel en gaat het zelfherstellend vermogen van het paard aan de slag. Een behandeling kan ongeveer 6 weken doorwerken. Veel paarden zijn met 1 behandeling al weer een heel eind op weg geholpen.
Wanneer er veel problemen worden gevonden kan het zijn dat er een vervolgbehandeling nodig is. Deze wordt dan vaak ook ongeveer na 6 weken gepland.
Voor de meeste paarden waar op gereden wordt, is het aan te raden deze 1 รก 2 keer per jaar te laten nakijken/behandelen. Voor sommige paarden is het nog een keertje vaker nodig. Maar dit is echt paard- en klachtafhankelijk. En het ene paard is iets zuiniger op zichzelf dan het andere.

Hirudo therapie
* Een behandeling duurt gemiddeld 2 uur
* De behandeling dienst op een schone harde ondergrond te gebeuren
* Het paard mag voor de behandeling niet in gesprayd / gesmeerd zijn met anti vliegenspul of andere smeerseltjes. Dan bijten de bloedzuigers niet.
* Bij hoge of lage temperaturen bijten de bloedzuigers niet. Er wordt dan een nieuwe afspraak gepland.

Honden
* Mijn hond is bang / gestresst bij de dierenarts lukt een behandeling dan wel?
Bij een osteopatische behandeling streef ik naar ontspanning, vertrouwen en rust. Mocht je vermoeden dat je hond het moeilijk vindt om aangeraakt te worden dan is het handig om dit van te voren aan te geven. 

Dan zoeken we samen naar een oplossing.
Wanneer je vermoedt dat je hond uit angst kan happen, leer hem dan thuis op een ontspannen manier een snuitje te dragen. Zo brengt dit geen stress met zich mee.
* Moet de hond van te voren uitgelaten worden? 
Dit is wel verstandig. Dan kan hij tijdens de behandeling beter ontspannen. 

Algemene voorwaarden

Health & Release (Suzan Bouma) is gevestigd in Nijland aan de Skieppeleane 6 (8771KB)  

Telefoonnummer: 06-52758723

Email: [email protected] Kvk-nummer: 76811352

 

 Voorafgaand aan de behandeling wordt via een vragenformulier een uitgebreide anamnese gedaan. De eigenaar/verzorger zorgt ervoor dat het volledig ingevulde formulier uiterlijk 24 uur voor de eerste afspraak via de mail wordt aangeleverd. De gevraagde gegevens geven mij een zo compleet mogelijk beeld van de situatie en zijn van belang voor een zo goed mogelijk resultaat. 

  

Soms is overleg met een dierenarts nodig. De eigenaar stemt er mee in dat ik contact mag opnemen met een dierenarts, andere therapeuten en/of specialisten wanneer dit in belang is van uw hond/paard. De besproken informatie zal natuurlijk met vertrouwen en respect behandeld worden.   

Horse Health & Release is geen dierenarts of vervanging voor een dierenarts. Het kan dan ook zo zijn dat eerst toestemming van een dierenarts nodig is of dat ik u door verwijs naar uw dierenarts.  
De behandeling van uw  dier geschiedt volledig op risico van de eigenaar en/of verzorger.   Indien er enige medische aandoening bij het te behandelen paard of hond bekend is, is de eigenaar verplicht dit vooraf te vermelden om zo enig risico uit te sluiten. Horse Health & Release (Suzan Bouma) is voor geen enkele vorm van schade aansprakelijk. Niet tijdens de behandeling en ook niet ten gevolge van behandelen van het paard of de hond tijdens of na de behandeling. 

 

Eigenaar/verzorger geeft toestemming voor behandelingen, weet wat dit inhoud en zorgt ervoor dat ik veilig kan werken.

Paard

Bij een besmettelijke ziekte op stal wordt dit ruim op tijd vermeld, zodat eventuele maatregelen kunnen worden getroffen om verspreiding te voorkomen.


Health & Release kan geen resultaat garanderen, maar zal wel alles doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Het advies (voeding, stalmanagement en training) is afgestemd op uw paard en hierin is veel tijd gestoken. Het is daarom niet toegestaan dat u dit deelt met andere eigenaren en/of  zonder overleg toepast op andere paarden. 

 

Manuele Lymfedrainage, osteopathie en Equine Touch is een ontspannen massage welke niet afgedwongen kan worden. Indien uw paard door welke reden dan ook geen behandeling wil, wordt het gehele bedrag wel in rekening gebracht. Ondanks dat het dan een verloren behandeling lijkt, gebeurt er wel veel in het lichaam en is het verstandig het vervolg hiervan een andere keer voort te zetten. U krijgt dan bij een vervolg afspraak een korting van 20% op het tarief van de behandeling.


Hond
Agressieve/bijtende honden, evenals honden met besmettelijke ziektes of parasieten (zoals vlooien, luizen, mijten), kunnen helaas niet worden behandeld.

 Drachtige teven kunnen alleen na overleg worden behandeld.

Inenten en een behandeling kunnen beter niet vlak na elkaar worden gepland.


Annuleren van de afspraak

* Annuleren van een afspraak is 24 uur voor aanvang kosteloos. 

* Bij annulering binnen de termijn van 24 uur wordt 50% van de kosten van de behandeling in rekening gebracht.
* Indien blijkt dat de hond of het paard wegens angst of agressie niet te behandelen is en de eigenaar heeft dit vooraf niet gecommuniceerd ben ik gerechtigd om ondanks dat ik niet kan behandelen toch het hele consult in rekening te brengen.

 

Betaling

Betaling wordt via betaalverzoek of contant voldaan gelijk na de behandeling. Indien gewenst ontvangt een factuur voor uw boekhouding.

 

Officieel paardner van Equilin
https://equilin.eu/?partner=184