Tarieven 2023

 Paarden
* Een losse behandeling kost 75 euro.
* Een los voedingsconsult kost 60 euro. Een vervolgconsult 40 euro.
   (Deze bedragen zijn inclusief BTW)

Honden
* Een behandeling kost 50 euro. Omdat mijn behandelruimte thuis nog niet klaar is, behandel ik de hond op locatie. 

Reiskosten

Binnen 10km (vanaf 8771KB) zijn er geen reiskosten.

Buiten deze 10 km worden er wel reiskosten in rekening gebracht.

Bij meerdere paarden op 1 locatie kunnen de eventuele reiskosten gedeeld worden. 


 

Veel gestelde vragen

 Paarden
* Wanneer mag ik weer rijden
Dat is per paard en per behandeling verschillend. Maar meestal is een aantal dagen gedoseerd onbelast bewegen het advies. en. Wanneer het paard dan weer fit lijkt en geen duidelijke spierpijn heeft kan het rijden weer rustig opgebouwd worden. 

* Hoe vaak heeft mijn paard een behandeling nodig? 

In principe is na de behandeling het hele lichaam weer mobiel en gaat het zelfherstellend vermogen van het paard aan de slag. Een behandeling kan ongeveer 6 weken doorwerken. Veel paarden zijn met 1 behandeling al weer een heel eind op weg geholpen.
Wanneer er veel problemen worden gevonden kan het zijn dat er een vervolgbehandeling nodig is. Deze wordt dan vaak ook ongeveer na 6 weken gepland.
Voor de meeste paarden waar op gereden wordt, is het aan te raden deze 1 รก 2 keer per jaar te laten nakijken/behandelen. Voor sommige paarden is het nog een keertje vaker nodig. Maar dit is echt paard- en klachtafhankelijk. En het ene paard is iets zuiniger op zichzelf dan het andere.Algemene voorwaarden

Horse Health & Release (Suzan Bouma) is gevestigd in Nijland aan de Skieppeleane 6 (8771KB)  

Telefoonnummer: 06-52758723

Email: info@suzanbouma.nl Kvk-nummer: 76811352

 

 Voorafgaand aan de behandeling wordt via een vragenformulier een uitgebreide anamnese gedaan. De eigenaar/verzorger zorgt ervoor dat het volledig ingevulde formulier uiterlijk 24 uur voor de eerste afspraak via de mail wordt aangeleverd. De gevraagde gegevens geven mij een zo compleet mogelijk beeld van de situatie en zijn van belang voor een zo goed mogelijk resultaat. 

  

Soms is overleg met een dierenarts nodig. De eigenaar stemt er mee in dat ik contact mag opnemen met een dierenarts, andere therapeuten en/of specialisten wanneer dit in belang is van uw paard. De besproken informatie zal natuurlijk met vertrouwen en respect behandeld worden.   

Horse Health & Release is geen dierenarts of vervanging voor een dierenarts. Het kan dan ook zo zijn dat eerst toestemming van een dierenarts nodig is of dat ik u door verwijs naar uw dierenarts.  
De behandeling van uw  paard geschiedt volledig op risico van de eigenaar en/of verzorger.   Indien er enige medische aandoening bij het te behandelen paard bekend is, is de eigenaar verplicht dit vooraf te vermelden om zo enig risico uit te sluiten. Horse Health & Release (Suzan Bouma) is voor geen enkele vorm van schade aansprakelijk. Niet tijdens de behandeling en ook niet ten gevolge van behandelen van het paard tijdens of na de behandeling. 

 

Eigenaar/verzorger geeft toestemming voor behandelingen, weet wat dit inhoud en zorgt ervoor dat ik veilig kan werken.

Bij een besmettelijke ziekte op stal wordt dit ruim op tijd vermeld, zodat eventuele maatregelen kunnen worden getroffen om verspreiding te voorkomen.

 

Horse Health & Release kan geen resultaat garanderen, maar zal wel alles doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Het advies (voeding, stalmanagement en training) is afgestemd op uw paard en hierin is veel tijd gestoken. Het is daarom niet toegestaan dat u dit deelt met andere eigenaren en/of  zonder overleg toepast op andere paarden. 

 

Manuele Lymfedrainage, osteopathie en Equine Touch is een ontspannen massage welke niet afgedwongen kan worden. Indien uw paard door welke reden dan ook geen behandeling wil, wordt het gehele bedrag wel in rekening gebracht. Ondanks dat het dan een verloren behandeling lijkt, gebeurt er wel veel in het lichaam en is het verstandig het vervolg hiervan een andere keer voort te zetten. U krijgt dan bij een vervolg afspraak een korting van 20% op het tarief van de behandeling.

 

Annuleren van de afspraak

Annuleren van een afspraak is 24 uur voor aanvang kosteloos. 

Binnen dit termijn wordt 50% van de kosten van de behandeling in rekening gebracht.

 

Betaling

Betaling wordt via betaalverzoek of contant voldaan gelijk na de behandeling. Indien gewenst ontvangt een factuur voor uw boekhouding.

 

We hebben allemaal een passie. Dit is de mijne! Ik besloot al jong voor mijn passie te gaan. En elke dag leer ik nog bij.