Over mij

Ik, Suzan Bouma, ben opgegroeid in Mantgum maar woon nu al vele jaren aan de Skieppeleane 6 te Nijland. Hier woon ik met mijn man Jeroen en onze kinderen Jurjen en Marrit met veel plezier. 

Als penny-meisje was ik op jonge leeftijd al niet bij paarden en honden weg te slaan. Bij Schuurmans vond ik tussen de paarden rust en warmte. Ik heb hier veel geleerd en de Friezen hebben een speciaal plekje in mijn hart weten te vinden. Zo werd mijn eerste eigen paard natuurlijk een Fries, genaamd Reindert. Reindert is 25 jaar mijn trouwe maatje, leermeester en spiegel geweest. We voelden elkaar feilloos aan en mijn herinneringen aan en met hem koester ik enorm. Verder is het bij ons een echte beestenboel met boxer Tessel, teckel Pippa en onze drie katten. 

Qua sport hebben zowel mijn man als ik ons hart aan de westernsport verpand. En dan vooral aan de reining. Vandaar dat we naast Reindert momenteel Quarter horses hebben, genaamd Jessy, Whiz, Posh en Chef. 

Waarom ik begonnen ben met Health & Release 

Mijn paard Reindert kreeg regelmatig een te dikke koker. Via Michael Hamerslag kwam ik er achter dat zijn lymfesysteem minder goed werkte. Na veel zoeken kwam ik bij de Blauwe Hengst uit en ben ik daar voedingsdagen gaan doen. Ik was zo onder de indruk van hetgeen daar verteld werd en ben ik de lymfedrainage opleiding gaan doen. Zo kon ik Reindert zelf behandelen, maar daarnaast heeft de opleiding mij ook laten groeien en vele nieuwe inzichten gegeven. Na de specialisatie over oedemen dacht ik waarom doe ik geen examen? 

Ge├»nspireerd en enthousiast ben ik ook de dagen over insulineresistentie, sportblessures, gemmo-therapie en taping gaan volgen. Zo ben ik opgeklommen tot MLD therapeut Niveau IV. En hoe meer je leert, hoe meer je erachter komt dat je eigenlijk nog maar een klein stukje van de puzzel hebt. Mijn honger naar kennis is groot en daarom ben ik in 2018 de opleiding Osteopathie voor paarden bij Equine Health Care gaan volgen en heb in 2020 de opleiding tot epigenetisch en orthomoleculair voedingsconsulent afgerond. 

Het is zo prachtig om te doen. Het is zo mooi om dieren en daarmee ook hun eigenaren te kunnen helpen. Ik krijg er zoveel voor terug. Ik hoop de komende jaren veel paarden en honden te kunnen helpen en mijn kennis en enthousiasme te kunnen verspreiden. 

In 2021 ben ik gestart met de opleiding osteopathie voor honden bij Michael Hamerslag. Een hele andere dimensie maar ook zo gaaf en waardevol. Ik heb deze opleiding bijna afgerond en de behaalde resultaten bij de honden zijn bijzonder maar ik merk ook dat ik hierdoor een nog betere paardenosteopaat ben geworden. Meer fingerspitzengef├╝l.
 

Gevolgde opleidingen/cursusdagen:
Bij de Blauwe Hengst:
* Lymfetherapeut niveau 4
* Opleiding epigenetisch orthomoleculair therapeut
* Natuurlijke voeding bij paarden
* Insulineresistentie
*Gemmo-therapie
* Sportblessures
* Lymfe taping

Osteopathie
* Equine Health Care   
* Equine Touch niveau I, II en III
* HDO osteopaat hond bij Michael Hamerslag
* Hirudotherapie paard en humaan
* VHT niveau I en 2
* taping honden (lymfe, sport en functioneel)
* lymfedrainage honden
* fascia release massage bij honden
*triggerpoints bij honden

overig
* Dierencommunicatie 
* Biotensor 
* Trainen aan de hand bij Takt Academy 


Natuurlijk ben je nooit uitgeleerd en omdat het mij inspireert, wordt deze lijst de komende jaren zeker nog langer.