Bodywork volgens Equine Touch


Equine Touch is een massage techniek die in 1988 ontwikkeld door Jock Ruddock. Door de beweging van vingers en duimen over het paarden lichaam in speciale routes worden speciale accupunctuurpunten en energiebanen geraakt en gestimuleerd.

 Equine Touch is een fasciale techniek die het zelfherstellende vermogen van het paard activeert. Door middel van een speciale massage techniek wordt de spanning van spierketens weer in balans gebracht. De spanning wordt van het elastiekje gehaald zeg ik altijd als voorbeeld. Hierdoor breng je het paard weer in balans. Zowel lichamelijk maar ook op het psychische vlak. 


Na de behandeling kan het paard soms wat moe of stijf ogen. Het lichaam wordt als het ware gereset. Ondanks dat de bewegingen klein zijn, werkt de behandeling vaak wel drie a vier dagen na. Omdat er ook afvalstoffen vrij komen tijdens de reset is het ook heel mooi dit te combineren met de lymfedrainage zodat de afvalstoffen weer snel afgevoerd kunnen worden.


Ik heb de opleiding niveau I, II en III gevolgd maar ben geen gediplomeerd Equine Touch therapeut en mag deze naam ook niet dragen. Maar veel van het geleerde laat ik wel samensmelten met mijn kennis. 
De humane versie van Equine Touch heet VHT en vanwege de gave resultaten bij paarden heb ik hier ook een aantal modules gevolgd.